Organisaties in Schiedam - Buurthuizen

Ontdek onze 6 organisaties en initiatieven

Schiedam Nieuwland
DOCK Schiedam Nieuwland
Je bent van harte welkom in het wijkhuis Dreesplein!
Schiedam West
Wijkcentrum De Erker
De Erker is het wijkcentrum van Schiedam West en door de verscheidenheid aan activiteiten ook bekend in heel Schiedam en omstreken.
Schiedam Zuid
Bewonersvereniging Schiedam Zuid
Al meer dan 45 jaar ondersteunt de vereniging bewoners uit de wijk om de woon- en leefsituatie in de wijk Zuid te verbeteren. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die onderverdeeld zijn in verschillende werkgroepen, zoals Huurdersbelangen, Stadsvernieuwing/Milieu en de Redactie van de Gorzette (ons verenigingsblad). Samen met groepen actieve leden (straatteams en klankbordgroepen) onderhouden wij contacten met vele instanties zoals de Gemeente, het WOT (Wijk Ondersteunings Team) en Woonplus,
Schiedam Noordrand
Kerkelijk Zalencentrum De Ark
Het zalencentrum van Protestantse Gemeente Kethel op het Hargplein 101 verhuurt ruimtes voor het organiseren van diverse activiteiten zoals vergaderingen, lessen, workshops, vieringen van jubilea, verjaardagen etcetera. De Ark heeft een eigen catering dus verhuur van enkel de zaal en het meebrengen van eigen eten of drinken is niet mogelijk. Vraag vooraf even informatie aan bij de koster / beheerder van De Ark. Zij bespreekt met u de mogelijkheden en wensen en maakt een offerte op maat voor u
Schiedam West
Buurtvrouw
Verbinden van de buurtDe Buurtvrouw verbindt buren en versterkt het saamhorigheidsgevoel. De vereenzaming neemt af. De wijk-economie versterkt door in de buurt in te kopen. De koffie is fair trade, artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal door mensen met een (arbeids)beperking en/of creatieve buurtgenoten en kunstenaars. De straat, de buurt, de stad wordt leuker met de Buurtvrouw.
Schiedam Groenoord
Het Zimmertje
"Het Zimmertje" is een inloop voor ouderen die gezellig, met een gratis bakje koffie of thee, een praatje kunnen maken met buurtgenoten uit Groenoord-midden en naaste omgeving. Ook is er een mogelijkheid om mee te doen met activiteiten, zoals: 3D kaarten maken, sjoelen, biljarten, bloemschikken.Wij maken ook leuke uitstapjes.