Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

non-profit organisatie
Zorg
Vrijwilligerswerk
Welzijn
Kwaliteit van leven

Als sterven nabij komt helpen kundige vrijwilligers u

Wanneer u te horen krijgt dat het levenseinde van uzelf of uw naaste nabij is, breekt een onzekere periode aan. Het verzorgen van een geliefde in de laatste levensfase kan zwaar zijn, ondanks de ondersteuning van familie, vrienden, wijkverpleging en thuiszorg. Wacht niet tot het echt niet meer gaat, maar trek tijdig aan de bel!

Samen staat u sterker

Juist in deze periode staan wij voor u klaar. Of u de laatste levensfase nu thuis doorbrengt, in een verpleeghuis of een andere zorginstelling: Wij zijn de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) en onze kundige vrijwilligers bieden u tijd, aandacht en ondersteuning. Wij zijn er voor u en uw naasten, zodat zij zichzelf weer kunnen opladen. Samen met uw mantelzorgers en de professionele zorgverleners doen wij wat gedaan moet worden in deze intense periode. Wij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar bieden u en uw mantelzorgers een luisterend oor en praktische en emotionele ondersteuning. Uw naasten krijgen op die manier een beetje rust en ruimte, terwijl u zo veel mogelijk dezelfde aandacht en hulp krijgt die u gewend bent. Wij kunnen een of meerdere dagdelen per week worden ingezet, overdag, ’s avonds en incidenteel ook ’s nachts. Afhankelijk van uw behoefte kunnen meerdere vrijwilligers voor u klaar staan.

Hoe schakelt u ons in?

U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze coördinator. We bespreken samen wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Daarna zoeken wij een vrijwilliger die zo goed mogelijk past bij uw situatie. Meestal kunnen wij al snel beginnen. Onze hulp voor u is gratis.

U kunt de coördinator bellen via telefoonnummer 06 - 511 75 006. Krijgt u niet direct gehoor, dan kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. U kunt ook een email sturen naar info@vptz-nwn.nl. Meer informatie vindt u op onze website: vptz-nwn.nl.

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Karen:

Karen van 't Sant
Contactpersoon
-17