Kerkelijk Zalencentrum De Ark

non-profit organisatie
Zalenverhuur
Beurs
Beweging
Bijeenkomsten
Cursus
Educatie
Feest
Hobby
Inloop
Kaartspelen
Lessen
Meedoen
Musiceren
Ontmoeten
Ontspanning
Samenkomst
Sport
Verhuur
Vrije tijd
Welzijn
Workshop
Sociaal
Activiteitencentrum
Buurthuizen
Evenementenlocaties
Gewichtconsulenten
Kerken
Multifunctionele accomodaties
Oefenruimtes
Ontmoetingsplaats
Schilderverenigingen
Stichtingen
Zangkoren
Verenigingen
Koren
Clubs
Denk/concentratiesport
Ontspanningssport
Duur/conditiesport

Het zalencentrum van Protestantse Gemeente Kethel op het Hargplein 101 verhuurt ruimtes voor het organiseren van diverse activiteiten zoals vergaderingen, lessen, workshops, vieringen van jubilea, verjaardagen etcetera. De Ark heeft een eigen catering dus verhuur van enkel de zaal en het meebrengen van eigen eten of drinken is niet mogelijk. Vraag vooraf even informatie aan bij de koster / beheerder van De Ark. Zij bespreekt met u de mogelijkheden en wensen en maakt een offerte op maat voor u inclusief catering.

In de Ark vinden tevens voor alle leeftijden diverse activiteiten plaats waaronder:

 • Tekenclub De Ark ( maandag van 13.00 - 16.00 uur ). Tekenen en schilderen op basis van diverse thema's en voorbeelden.
 • Maandagmiddagsoos De Ark ( maandag van 13.00 - 15.00 ). Een gezellige club met wisselende activiteiten zoals knutselen, kaarten maken, bingo, het maken van kleine lunchgerechten of een interessante lezing.
 • Tai Chi (maandag van 15.00- 16.00 ). Onder deskundige leiding ontspannen door middel van Tai Chi. Geschikt voor alle leeftijden.
 • Vrouwenkoor The Green Forest ( maandag van 19.30 tot 22.00 ): Er worden nummers uit musicals en populaire songs gezongen, maar het (licht) klassieke genre wordt evenmin geschuwd. Iedere belangstellende mag 4 repetities zonder verdere verplichting bijwonen.
 • Klaverjasclub Martinus ( dinsdag van 13.00 - 16.00 ). Een zeer gezellige klaverjasclub waar meedoen belangrijker is dan winnen. Onder het genot van een drankje wordt het spel gespeeld. Kun u (nog) niet klaverjassen dan kunt u het gewoon leren! Kom gewoon een keertje kijkenen zie hoe gezellig we het hebben op de dinsdagmiddag!
 • Seniorengymnastiek De Ark ( dinsdag van 13.30 - 14.30 ). Bewegingslessen onder leiding van een oefentherapeut Cesar. Er wordt gewerkt aan verbetering van de lichamelijke conditie en spierkracht via training van dagelijkse bewegingen, co√∂rdinatie, hersengym en mobiliteit. De nadruk ligt op plezier in bewegen binnen de gezelligheid van de groep. Na afloop is er gelegenheid tot bijpraten.
 • Weight Watchers ( dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur ) Onder deskundige leiding gewicht verliezen en een gezonde leefstijl aannemen.
 • Koninklijk Mannenkoor Orpheus ( dinsdag van 20.00 - 22.15 ). Dit geweldige mannenkoor zoekt ervaren en onervaren mannen. Iedereen kan zingen dus wees welkom bij het koor waar gezelligheid met net zoveel passie wordt uitgevoerd als de koorstukken. Na afloop is er altijd gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten.
 • Reumapatientenverenigingsoos Nieuwe Waterweg Noord ( om de woensdag van 13.00 - 15.00 ). Een middag waarbij het samenzijn centraal staat en iedereen zijn of haar eigen knutselwerk mee kan nemen. Zo is er ruimte om met elkaar te spreken over hoe het is om te leven met reuma en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.
 • Bridgeclub de Ark ( om de woensdag 13.00 - 16.00 ) Deze club is naarstig op zoek naar nieuwe leden om het aantal speeltafels uit te breiden. Om de week een gezellige middag met het bridgespel als middelpunt. U bent van harte welkom.
 • Mandalatekenclub Mijn mandala ( donderdag van 13.00 - 16.00 ). Een leuke manier om met tekenen bezig te zijn is het maken of inkleuren van mandala's. Er wordt gewerkt met 3 groepen die beurtelings per weer samenkomen ( dus om de 3 weken ). U kunt de techniek helemaal aanleren of werken vanuit kleurplaten of ander eigen materiaal. Een zeer ontspannen gezellige manier van ' de zinnen verzetten'.

Wie

Volwassenen

Waar

Hargplein 101
Schiedam

Contact

Neem contact op met Arianne:

Arianne Nagtegaal
Contactpersoon
-6