Nieuws uit Schiedam - Schiedam-oost

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schiedam Oost
Fietsmaatje van Oost
Ben je dol op fietsen maar kun je dat door een beperking niet (meer) zelfstandig? Ga dan mee op pad met het Fietsmaatje van Oost en ervaar dat heerlijke gevoel van vrijheid, een frisse neus en de wind door je haren. De elektrische fietsriksja biedt ruimte aan maximaal twee passagiers en een bestuurder. De passagiers bepalen de route, de bestuurder loodst hen veilig door het verkeer. We rijden de natuur in maar kunnen ook een rondje maken langs plekken en herinneringen in de buurt.
Schiedam Oost
Mooi filmpje OranjeFonds over ons
Een plek waar iedereen met open armen ontvangen wordt. Dat biedt Stichting de Buren van Oost de inwoners van Schiedam-Oost. Dat zou de stichting niet kunnen zonder de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. 'Dankzij deze plek weet ik dat er mensen zijn die om mij geven', vertelt de 90-jarige meneer Bakker. Bekijk in deze video hoeveel het voor hem en andere buurtbewoners betekent. Wij zijn trots dat we deze stichting kunnen steunen. (OranjeFonds)
Schiedam Oost
Mooi filmpje Stichting Doen over ons
De Buren van Oost is een initiatief voor en door bewoners van Schiedam Oost die zich gezamenlijk inzetten voor meer sociale samenhang in de wijk. Ook willen zij buurtbewoners stimuleren iets aan hun eigen leefsituatie en woonomgeving te doen. Vanuit een mobiele pipowagen midden in de wijk worden o.a. de Buurtkoffie, Buurthap en kinderactiviteiten georganiseerd. DOEN ondersteunt de uitbreiding van de activiteiten van de Buren van Oost met o.a. het Boodschappenmaatje zodat meer groepen bewoners