Nieuws uit Schiedam

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schiedam West
Schoon Plein Metrostation Troelstralaan
Schiedam-West ; een wijk die schoon, heel, veilig en duurzaam is. Daar gaan wij als bewoners voor. Initiatieven worden ontplooid vanuit de Bewonersraad West app. Als wijkbewoner van West kun je (gratis) laten registreren en deelnemen via de app.
Schiedam Centrum
Geluksliedjes bingo met iets lekkers
Dinsdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur
Schiedam Noordrand
Leuk initiatief van Helga van Leur
Leuke actie van weervrouw Helga van Leur.Vertel je buren – én Helga natuurlijk – hoe jij energie bespaart, dan maak je ook nog eens kans op 1000 euro!* Hoe het werkt? Meld je voor 7 oktober 2023 aan als SlimmeBuur en deel je bespaartips of energiebesparende maatregelen. Nodig je buren vervolgens uit dit ook te doen en maak als team kans op de prijs!
Schiedam Centrum
Joop Polder Weekend (25 en 26 juni)
Met trots presenteren wij in het Joop Polder Weekend van 25 en 26 juni het nieuwe spectaculaire drieluik van Joop Polder, a dreamy afternoon, 200x70 cm. Ook zullen enkele andere nieuwe schilderijen te zien zijn. Op beide dagen is Joop Polder aanwezig van 1200 tot 1800 uur.Locatie: Art Gallery Voûte, Grote Markt 39 A, 3111 NH, Schiedam. Daar vind je ook de collectie met onze vaste kunstenaars.https://www.artgalleryvoute.com/artists-m-z/joop-polder/
Schiedam Nieuwland
Aankondiging Algemene Ledenvergadering
Locatie:           Wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2, 3019 CW Schiedam)Datum:            maandag 26 april 2021Tijd:                 15.00u tot 16.30uBewonersvereniging Wonen en Leven is sinds 1967 actief geweest in Nieuwland. Wonen en Leven vervulde lange tijd een belangrijke rol in de belangenbehartiging van bewoners en startte diverse projecten in de wijk.De laatste
Schiedam Centrum
Buurtplaatjes Schiedam-Oost!
Spaarde jij ze ook? De voetbal-, dieren- of Pokemonplaatjes die je als sticker in een boek plakt?Het Stedelijk Museum Schiedam en kunstenaar Maarten Bel komen deze zomer met een nieuwe variant: Buurtplaatjes Schiedam-Oost. Een spaar- en stickerboek met onder andere bewoners uit Schiedam-Oost. Woon je in deze wijk en wil je meedoen als ‘plaatje’? Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen in Schiedam-Oost kan meedoen.Je kunt je opgeven via de website:
Schiedam
Museum wil praten over migratie!
Het Stedelijk Museum Schiedam wil Schiedamse migratie-verhalen meer aandacht geven. Want de stad wordt samen met migranten vormgegeven, al eeuwen lang. Het museum zoekt daarom Schiedammers met een migratie-achtergrond die verhalen willen delen in een 1:1 gesprek met een museummedewerker. Doe je mee? Het maakt niet uit of je eerste of zesde generatie bent, wat het thuisland van je familie is of hoe oud je bent. De gesprekken zijn digitaal. Medewerkers van het museum hebben hiervoor een
Schiedam Centrum
Online agenda
Activiteiten en evenementen binnen de Frankelandgroep overzichtelijk op een rij in online agenda op de website.
Schiedam Centrum
Informatiepagina coronavirus
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en maatregelen m.b.t. het coronavirus binnen de Frankelandgroep? Op onze webpagina frankelandgroep.nl/coronavirus vindt u steeds de meest actuele informatie.
Schiedam Oost
Fietsmaatje van Oost
Ben je dol op fietsen maar kun je dat door een beperking niet (meer) zelfstandig? Ga dan mee op pad met het Fietsmaatje van Oost en ervaar dat heerlijke gevoel van vrijheid, een frisse neus en de wind door je haren. De elektrische fietsriksja biedt ruimte aan maximaal twee passagiers en een bestuurder. De passagiers bepalen de route, de bestuurder loodst hen veilig door het verkeer. We rijden de natuur in maar kunnen ook een rondje maken langs plekken en herinneringen in de buurt.
Schiedam Oost
Mooi filmpje OranjeFonds over ons
Een plek waar iedereen met open armen ontvangen wordt. Dat biedt Stichting de Buren van Oost de inwoners van Schiedam-Oost. Dat zou de stichting niet kunnen zonder de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. 'Dankzij deze plek weet ik dat er mensen zijn die om mij geven', vertelt de 90-jarige meneer Bakker. Bekijk in deze video hoeveel het voor hem en andere buurtbewoners betekent. Wij zijn trots dat we deze stichting kunnen steunen. (OranjeFonds)
Schiedam Oost
Mooi filmpje Stichting Doen over ons
De Buren van Oost is een initiatief voor en door bewoners van Schiedam Oost die zich gezamenlijk inzetten voor meer sociale samenhang in de wijk. Ook willen zij buurtbewoners stimuleren iets aan hun eigen leefsituatie en woonomgeving te doen. Vanuit een mobiele pipowagen midden in de wijk worden o.a. de Buurtkoffie, Buurthap en kinderactiviteiten georganiseerd. DOEN ondersteunt de uitbreiding van de activiteiten van de Buren van Oost met o.a. het Boodschappenmaatje zodat meer groepen bewoners